Janin kecil daripada jangkaan last period

Saya nak tanya pengalaman mommies semua. Ikut first day of last period, saya dah 11 minggu 3 hari. Tapi tadi scan kat kkia, kandungan baru 9 minggu 6 hari. Janin nampak dan heartbeat ada. 2 minggu lagi repeat scan. Saya memang tak salah bagi tarikh period, dan saya memang track ovulation masa tu. UPT naik double jelas masa masuk minggu ke 4. Saya track betul2 sebab pernah keguguran awal bulan 6 tahun ni. Ada ke yang berpengalaman sama dengan saya? #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

Kalau lari seminggu kira normal lg pn, sy pn baru scan klu ikutkan betul kandungan dah 11w1d tp dlm scan kata baru 9w1d. Dr kata normal sbb kita xtau bila hari pembuahan sebenar tu berlaku even kita track ovulation kita. Yg penting janin ada dlm kantung dan heartbeat baby ada kira dah bersyukur sangat dah.

period jenis regular ke tak ye? klau jenis irregular mmg akan lari sikit dr tarikh first day last period dgn saiz baby