Selamat ke minum Susu Anmum Materna

Saya nak tanya. Ok ke susu ni untuk ibu mengandung? #firstbaby #pleasehelp

Selamat ke minum Susu Anmum Materna
7 Balas

Saya minum ni lah anak saya lahir 4kg 😂 saya dah try macam macam susu tapi tak boleh masuk . Kadang jeee saya beli susu farm fresh kurma . Tapi masa mengandung saya suka minum susu . Baby baru 4 bulan dah tumbuh 2 batang gigi bawah 😂 pregnant yang ke 2 ni tak ada rasa nak minum susu . 🥲

1y ago

Jadinya susu ni elok minum ke tak sis? Maaf bertanya sbb saya pertama kali pregnant

Sgt ok . Dari first bby smpai second bby semua ok . Jgn percaya org cakap susu ni tak elok . Susu ni sgt elok ye . Dokter sndri yg cakap anmum susu yg baik untuk perkembangan bayi dalam Kandungan .

Nurse kat kk mmg x bagi minum ni. Tinggi gula. Brand lain dia x sebut, tapi yg ni mmg dia cakap

ramai bgtahu sy susu ni tinggi gula. jadi sy stop dan minum susu HL dgn susu Farm Fresh Kurma.

Tinggi gula. Minum fresh milk lagi bagus macam brand HL tu

Doktor di KK sy pun xsuggestkan anmum. Kandungan gula tinggi.

1y ago

Alahaiii baru minum sekali..

ni kan mmg susu utk mengandung jadi mmg selamat dan ok lah

1y ago

kat kk saya kata takde masalah. doktor pakar yg saya rujuk pun kata ok. saya minum 3 kotak, takde sangkut gdm pun. tgk jgk pemakanan lain mcm mana. kalau tak terkawal, bukan salah susu