Hi mommies. susu fm.

Saya nak tanya normal ke minum susu fm terus berak ? Kadang susu x habis lagi dia dah terberak. Tengok dia tak meragam n warna taik pun kuning elok ja.#firstmom

5 Balas

Saya rasa normal je. Anak saya pun camtuh. Lagipun mommy dia pun macam tu 😂 Saya setiap kali lepas makan mesti membuang. Laju sungguh makanan yang baru masuk perut menolak isi yang perlu dikeluarkan 😂

normal tapi kalau dah lebih 6-7 kali berak dalam sehari and still cair, pergi klinik ye. takut cirit or dehydrated. check najis baby kalau ada lendir berlebihan or ada darah terus pergi hospital

Tu namanya gastrocolic reflex, sangat normal untuk baby. Cuma pastikan bukan cirit (najis cair dan lebih 6x sehari)

anak sy pon macam tu minggu lepas 5bulan

baby berapa bulan sis

10mo ago

5 bulan dh. sebulan sua ok ja dgn susu tu mcm x la berak secepat tu. skrg makin kerap dia mnum susu dutch baby terus berak. kdg2 ja xjadi mcm tu