Rasa sakit perut memulas

Saya nak tanya ni pengalaman pertama bagi saya. Baru masuk 37 minggu harini tapi dari pagi berasa sakit perut memulas mcm nak buang air besar tapi bila pergi toilet cuma kentut kentut keluar angin saja. Setakat ni dah 5 kali rasa memulas perut mcm nak membuang tapi tak keluar apa apa. Perlu ke saya ke hospital utk check? Bila saya duduk berasa memulas bila baring baru hilang. Tolong saya confuse samada ni contraction atau cuma rasa nak membuang saja🥹

2 Balas

try tukar posisi kalau sakit masa duduk, cuba baring kalau masa baring hilang sakit x perlu lagi gi hospital...tapi kalau tukar posisi pun x hilang sakit kena gi hospital

makin kerap dan makin sakit bole pergi hospital untuk cek