Ulser dalam mulut baby 2 bulan

Saya nak tanya mommy2 semua ada tak pengalaman anak 2 bulan ada ulser dalam mulut dan mcm mna cara nak rawat ulser tu? Saya dah ke klinik tapi doktor ckp tak ada ubat utk ulser baby umur 2 bulan.. #SeriusTanya #newmom

4 Balas

Hi sis anak saya baru baik ulser dekat lelangit, Umur 2m jugak. Mmg kesian asyik meragam n susuh nak minum susu. 2minggu baru elokk. Saya ada p pakar kanak2 dia ada bagi spray utk kebas dlm masa yg sama dia sembuhkan ulser tapi pakai bila betul2 takleh handle.

2mo ago

Yg ni sis.

Saya ada release tongue tie baby saya. Doktor kanak2 tu bg ubat mcm bonjela utk baby.. nama dia AftaMed. Utk sapu dekat luka bawah lidah dia. Doktor tu ckp boleh sapu dekat ulcer atau mata ikan dalam mulut baby sbb baby boleh telan ubat tu. hmm 🤔🤔

2mo ago

Oh ya baby saya 2 bulan juga

Ya sis usually newborn up to 3 months klu sakit dorang x bgi ubat sbb bhys utk bdan baby. Msa sis jumpa Dr tu , Dr suru buat apa utk treat ulcer?

2mo ago

Hm rajin2kn ja la bersih sbb ulcer jd pn sbb tgh panas atau ada jangkitan bila luka.. hrp2 cpt sembuh ulcer anak sis

ubt ulser y spray bb ada kan.

2mo ago

Saya ada tnya doktor dia kata tak ada ubat ulser utk baby 2 bulan 🥲