Waktu sesuai untuk scan janin dan dengar heartbeat ? Adakah normal 6 minggu masih tak nampak janin ?

Saya nak tanya minggu ke berapa dah boleh nampak janin dan dengar heartbeat ? Masa awal dapat tahu saya baru 4 minggu, scan doc kata awal lagi tak nampak. Doc suruh tunggu lagi 2 minggu. Kali kedua scan 6 minggu doc cakap benda sama dan bagitahu takut kemungkinan mengandung luar rahim dan doc cuma nampak rahim saya dah kembang. Itu sahaja. Saya ada sakit perut tapi kadang2 sahaja dan tak teruk. Tak ada bleeding. Normal ke ya janin masih tak nampak ? Saya kali pertama mengandung dan ttc selama setahun 5 bulan. Harap ada yang jawabkan. Sebab saya pergi klinik swasta berbeza. Harini baru 7w2d saya dan suami plan untuk scan sekali lagi 9w nanti. #firstmom #pleasehelp

11 Balas

6 minggu kantung pon xnmpk ke sis.. cube nt klau still xnmpk..wat tvs plk

2y ago

Hari tu saya 6minggu tak nampak kantung. Dr buat surat suruh refer hospital kerajaan untuk buat TVS ataupun kalau nak cepat boleh je pergi mana mana klinik swasta yang ada service TVS.