Hi mommy semua 💖

Saya nak tanya macam mana nak elakkan kencing kotor .. Check urine sejak2 ni asyik 1+ ja hm😭 ada tips tak? #firstbaby #firstmom #pleasehelp thankyou mommy

7 Balas

saya masa awal pregnant kencing kotor 3+ tau, ada orang cakap minum air barli so saya try then next app kencing kotor makin teruk. so saya dengar nasihat dr, dr cuma suruh saya minum air 6 liter sehari and cut sugar selama 1 minggu. makan macam biasa cuma minum je air banyak. and alhamdulillah menjadi, air kencing normal. so awak perlu minum air yang banyak setiap hari, kalau awak craving air manis boleh minum tapi kurangkan. pastu untuk pemakanan elak ambil terlalu masin, pedas dan manis. selama pregnant ni awak jaga betul betul, takut nanti jadi masalah buah pinggang. nanti awak minta nasihat dr okay

sy selama mengandung 2 kali kencing kotor mula² dulu. sekarang alhamdulillah dah okay. 1. minum barli. 2. setiap kali kencing miss v kena basuh bersih² pastu lap kering. 3. kalau boleh setiap kali ke tandas tukar panties. semua ni doc kk yg ajar. tu je sy buat. sampai sekarang tak pernah sangkut dah

8mo ago

Yaaa baik mommy tq yaaa 🫡💖

Sis, sy aritu terkena jugak kencing kotor.. sy amalkan air barli je slalu.. alhamdulillah skrg dh okay dh.. sy amek barli without sugar sbb sy ade gdm.. hopefully mmbantu sis

Sya PON mengdung ada kencing kotor tpi alhamdulillah dh tak ada sbb saya minum air barli sejak doctor kata saya ada kencing kotor

8mo ago

Okay mommy terima kasih yaaa

minum air barli dan minum air suam banyak 🥰 InshaAllah semua oky

Kena banyak minum air kosong. Air barli pun sangat membantu

Minum air barli