Menyucuk di tulang ponggong

Saya nak tanya. Macam mana nak atasi rasa menyucuk2 ditulang ponggong time tido mengiring.? Sakit betol susah nk tido. #seriusnanya #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

Tampal koyok. Time pregnant ni mmg banyak akan rasa sakit2. Tu petanda baby sihat dan sedang membesar sebab tu tulang2 kita semua meregang sbb nak buka ruang untuk baby. Jd cuma boleh bersabar dan buat diri selesa sahaja. Anggap saja tu pengorbanan ibu2 untuk kebaikan baby. Tak boleh atasi sbb kalau atasi tu dah macam nak stop kan baby dari terus membesar sihat dekat dalam tu. Sy pregnant 1 dan 2 sakit pinggang sampai kena tido duduk. Itupun jarang dapat tido sbb terlampau sakit.