Newborn in carseat

Hi, saya nak tanya kepada mommies yang dah berpengalaman. Baby sebaiknya lepas keluar hospital tu dah kena letak dalam carseat kan? Tapi time keluar hospital tu mesti baby berbedung kan? Jadi, saya nak tanya, boleh ke dalam keadaan berbedung tu letak baby dalam carseat? Risau tak selesa untuk baby🥹 #firsttimemom #pleasehelp

2 Balas

Sy baru bersalin 4 hari lepas and mula2 igt nak letak jgak dalam carseat tp xkesampaian. Setelah hari2 ulang alik klinik utk checkup baby, gendong dia lg senang. Lg2 kalau dia nanges dlm kereta nak susu. Terus bg je. Dlm carseat susah nak keluarkan.

6mo ago

Faham mommy🥲 tapi kena extra careful lah kan sebab seperti yang disarankan kena letak dalam carseat kan. Takpe, in shaa Allah, Allah lindung. Terima kasih share pendapat mommy🥰