UPT Positif sebelum period. Normal ke?

Hi Saya nak tanya. Kalau ikut calendar, saya akan period lagi dalam masa 3hari. Tapi hari ni saya buat test upt sbb bbrp hari ni saya rasa agak pening dan muntah angin. Dua dua different test tapi naik positif. Saya takut ini false alarm. Pernah keguguran sekali tahun lepas Bulan 8. #firstmom #takpasti

UPT Positif sebelum period. Normal ke?
2 Balas

Ni dah positif sis kalau terang mcm ni, nnti 2 minggu lg sis boleh la g scan.. Kalau line samar2 mgkn la false pregnancy tp ni betul2 dah positif.. Jaga diri sis, jaga mkn dan jgn bt kerja berat2 yer

sama la sya check 3 hari sblm... sya positif... pastu da kewat 2 hari sya check balik positif jga... kalau kamu blm period jga nnti check semula lepas 3 hari lewat 🥰