Berapa bulan kandungan ?

Saya nak tanya . Kalau due saya 30/3/23 . Kiranya skrg saya dh berapa bulan? #ingintahu . #firstbaby #firstmom #bantusharing . 4bulan? Ke 😅

5 Balas

Nurse x bagitau ke brapa bulan or mggu skrg? Slalukan ada tulis dlm buku pink tu check up kali ni mggu yg ke berapa. sbb sy ni jenis membaca result setiap kali check up. so bacalah semua benda dlm buku pink tu

2y ago

Itu biasa sbb doktor akan ubah tarikh ikut saiz baby, nnt akan ubah lagi BLK ke tarikh yg first lps tu blaik lg tarikh yg lagi 1 tu. Xmustahil, tp sebaik2nya kira sendiri ikut tarikh haid kita sendiri hanya kita yg tahu bila tarikh sbnr haid teraikhir. sy ank first dulu dinagi sampai 3 tarikh satu pun x kena tarikh yg x dijangka pulak yg keluar. Jadi tarikh tu cuma jangkaan saja setiap kandungan tu x sama, ada yg awak branak dlm 37w ada yg sampai overdue 41/42w pun ada. Jadi pastikan kuraan tarikh haid teraikhir puan tu tepat, saiz baby xkisah nnt doktor adjust lagi tu. Xpayah fikir sgt

kira la dri 1st day last period. bpe weeks kt situ. tukar ke month. nnti dpt ler jwpn nye.

Sis leh rujuk kalendar ni. Sekarang Sis dh 16w1d

boleh refer screenshot nie

2y ago

terima kasih puan syazlin

16w