Assalam mom semua

Saya nak tanya, betul ke kalau kite takde tanda nak bersalin macam lendir darah keluar semasa kencing? Kite tak perlu ke hospital? Sebab takut kene induce dan kene seluk and paksa beranak awal? Ade saya baca die ckp masa contraction tu dtg layan je sampai betul2 ade tanda tanda nak bersalin tu baru pegi hospital? Mcmtu ye? Sebab saya first mom takut jugak sakit tu dtg tibe2 nanti pegi hospital kene admit pulak :( #firstmom #ingintahu

2 Balas

klinik akan bagi tarikh boleh overdue sampai turun tanda. kalau takda apa² risiko biasa 6 hari. kalau tak bersalin jugak, baru admit untuk induce

11mo ago

Baik tq sis

kalau dah sampai due tapi takde tanda, kena pergi klinik/hospital. utk Dr bagi tarikh serah diri

11mo ago

Okay sis tq