Susu Formula

Saya nak tanya bayi saya sekarang hampir 2bulan minum susu similac 1,najisnya masih berwarna kuning tapi tekstur najis dah mcm pepejal orang dewasa, nak tanya normal tahi cair sampai umur berapa ya?risau sgt.kami suami isteri dah cuba cairkan sedikit susu tapi masih sama.#firstbaby #pleasehelp #firstmom

2 Balas

Susu formula xleh cairkan atau pekatkan.. mmg kne ikut sukatan yg dh ditetapkan. Kalau cairkan mcm kacau nutrition die.. mase die berat sis kne tgk die teran mcm mne takut sembelit.. mcm ank sy minum similac jgk.. tp die kerap muntah so sy tuka similac lactose free

7mo ago

anak sy xmuntah tp skrg ni kerap pula sembelit

pepejal org dewasa??? tak menangis ke anak sis berak??? najis bertukar tekstur selalunya masa start makan. tu pun tak la terus pejal sis mcm dewasa punya . refer doc sis takut sembelit sian dia

7mo ago

mmg dia teran lps tu menangis