Perut mengeras

Hi saya nak tanya, baby kalau tgh menangis perut mmg keras ke? Tp bila dia tak nangis perut dia lembut je. Anak saya ni jenis suka keraskan badan dia. Tp kalau nangis auto perut dia keras, bila dia tak nangis lembut je. Tu tanda perut kembung ke atau dia menangis mmg perut keras? Saya confuse, bayi saya baru 2 bulan 10 hari😅 #firstmom

1 Balas

baby sy pun mcm tu juga sis. kalau mengamuk badan dan perutnya keras. lambat sikit bg susu,mcm tu la dia keraskan badan. dah diam,lembut balik badannya.

12mo ago

Okay sis terima kasih banyak ya ❤️