29 weeks kepala baby dkt atas & uri dkt bawah

Hi. Saya nak tanya, ada tips tak nak bagi kepala baby pusing ke bawah & uri naik atas? Before this scan biasa ja tapi nk scan untuk 29 week baru doc cakap kepala dekat atas & uri rendah. #firstmom

2 Balas

uri kat mana dia melekap memang akan fixed kat situ, takkan boleh alih2 dah. doa2 je semakin rahim membesar nanti, nampak uri tu sebenarnya tak melekap dekat sangat dengan pintu serviks. nak bagi baby pusing, kena jaga posture. boleh search "spinning baby" di yt, banyak dia ajar postures mcm mana nak maintain & elak. posture sujud salah satunya yg akan membantu.

type brp uri rendah tu .. type 3 4 mmg agak susah nak naik, sy uri rendah type 2 time 28w alhamdulillah berjaya naik atas dan kepala baby turun .. sy bykkan bersujud, xde guna tips lain .. mmg berserah je time tu, alhamdulillah semuanya dipermudahkan