Threatened miscarriage

Hi saya nak tanya ada tak yg pernah alamai ancaman keguguran tapi survive 🥺🥺 semalam saya ada pendarah tapi tak terlalu banyak, tapi darah merah. Saya terus ke hospital. Doc check kantung dan rahim dlm keadaan okay, tapi doc suspect ancaman keguguran. Doc suruh saya monitor di rumah sendiri kalau darah makin banyak segera ke hospital. Tapi alhamdulillah harini takde darah langsung. Last smlm je lepas balik hospital ada sikit. Perut takde sakit. Maaf nak tanya ada tak yg pernah alami, saya risau sangat. 🥺 skrg baru 5weeks4day #firstmom #pleasehelp

Threatened miscarriage
3 Balas

sy pernah kena masa anak sulung. bleeding masa tu dlm 8weeks++.. balik dr berjalan raya 😅 smpai rumah siap mandi solat.. sekali rasa mcm basah panas dekat bawah. bila tgk nah darah bnyk sgt.. pad biasa tu penuh. pergi hospital doktor scan dr bawah tgk baby okay je. takda jalan buka. jadinya doktor bg cuti 2 hari rehat. doktor kata keguguran terancam. tp takda bg ubat pun sbb takda sakit perut. bnykkan bed rest. kalau kerja boleh try ambil cuti 3 hari. pantau dekat rumah. insya Allah takda apa2 tu. ☺️ anak sy dah 4 tahun skrg. mummy stay strong okay. pikir yang baik2 je ❤️

6mo ago

awak kerja ke? kalau kerja better ambil cuti dulu.. kena bed rest.. sebab kalau 5week baru sgt. jd mmg kena jaga2. masih rasa cramp ke?

Updateeee Allah lebih sayangkan kandungan saya. Saya gugur. Doakan saya kuat ya, semoga ada rezeki yang lain selepas ini. 🤍

5mo ago

awak jgn sedih ya.. insyaAllah ada rezeki lain lepas ni. banyakkan berehat ya. jaga diri dan emosi. mudah2an ada berita gembira untuk awak selepas ni.

sis..kalau risau..baik g jumpa pakar.. biasanya doc akan suruh bed rest.. bg ubat kuatkan rahim...