Hi saya nak tanya, ada tak pengalaman bersalin normal.. contoh dah 44hari benang pun dah tercabut luka pun dah tercantum, tapi kalau tersalah pergerakan boleh ke luka tu terkoyak balik?

3 Balas

sy pon ada rasa sakit. masa pantang sebulan dr ada check jahitan. dr ckp, luka dah cantum cuma sy rs pedih sbb dekat bhgn luka xantum tu dagingnya masih baru, fresh. masih merah lagi. dr ckp, sebab tu rs pedih bila dr selak. tp smlm sy dah 60 hari. tiba2 masa menyusu baby rs berdenyut dan pedih pd luka episiotomy tu. sy smpi hr ni pantang 61 hari masih rasa pedih bila tekan bahagian jahitan episiotomy tu, tp rs pedih dkt dlm. bukan kulit luar.

1mo ago

betul saya pun sama.. sampai ke hari ni masih rasa pedih.. mungkin belah dalam tak elok lagi

Hi awak. Saya episiotomy. Lepas benang dah dissolve dan luka semua dah okay, everything was okay. Takde terkoyak semula.

1mo ago

oh..sebab haritu ada tersalah step dan terasa pedih kat tempat koyak tu.. tu yang berdebar takut terbuka balik😌

nak tahu juga ni.