GBS semasa hamil

Hi, saya nak tanya ada tak apa2 supplements yg bagus untuk ibu hamil yang ada GBS (masalah keputihan). Doktor ada suggest cranberry juice atau pil boleh beli dekat farmasi. #pleasehelp #firstmom

3 Balas

Saya xdak amalkn supplements sis ... saya mkn antibiotik yg doc bekalkan .... lpstu kalau pakaikan dlm bsh saya sgera tukar ,,, atau slps buang air kecil pastikn kita pnya dlmn xbsh .... lap pakai tisu kring pn blh ...

masalah keputihan tak semestinya GBS sis. boleh jadi physiological juga. cranberry, probiotics, cut sugar, minum air banyak untuk flush out bacteria.

Kalau dh ada gbs actually ramai doc yg ckp mmg dianggap ada je smpai bersalin. Best is doa byk2, makan yogurt asli, stop makan manis.