Susu untuk ibu hamil

Saya nak tahu,boleh ke kalau sepanjang hamil ni saya minum susu dutch lady coklat? Sebab saya dah cuba minum susu yg putih..tak boleh nak telan..mesti muntah. Saya takde sangkut gdm. #firstbaby #ingintahu #firstmom

5 Balas

Boleh diminum. Sy awal first trimester gemar chocolate. Last trimester, strawberi je. Yg putih tu x boleh telan kemam2 pun sme walhal sblum pregnant boleh je sbb sdap n x manis. Alhamdulillah xde gdm cuma bby on the bigger side ikut sy n husb. 😆

Boleh awak. No problem. Semua jenis susu boleh minum. Cuma disyorkan elak yang berperisa je. Kalau tak boleh elak takpe. Hanya satu saranan bukan kemestian.

Saya jumpa pakar pemakanan dulu. Dia sendiri prefer susu yang berperisa. Kalau ibu tak boleh tolerate dengan susu putih, minum je susu berperisa.

Sy minum susu anmum choc selang sehari sbb susu tu je boleh telan🤣 doc yg suh minum selang sehari. Alhamdulillah xde gdm. 31w now

Boleh je selagi tak sangkut GDM..susu penting untuk bby☺️