FPP Hospital Putrajaya

Saya nak share pengalaman daftar dkt Hospital Putrajaya utk FPP. Utk sesiapa yg berminat dgn pakej FPP utk bersalin, saya sarankan lpas je bukak buku pink kalau nak doktor perempuan ( Dr Hamidah). Macam saya, bulan 8 masih ada kosong Alhamdulillah tpi utk bulan 7, nurse kata slot mng dh penuh dgn Dr Hamidah. Utk book, kena pergi Hospital Putrajaya hari Jumaat, 3pm. Mmg waktu ni je kaunter bukak utk register. So 2.45pm blh start queue dpn kaunter. Nnti nurse akan mtk buku pink dan inform kita doktor yg kita nak tu ada kosong lagi ke tak pada bulan EDD. Kita akan diberikan borang lpas tu nurse akan bg detailed briefing pasal pakej. Dh hbis briefing, nurse akan panggil nama utk first appointment dgn dr yang kita pilih. Appt dia akan bagi pada minggu 28/ minggu 24 kalau twin. The whole process ambik lbih kurang 1 jam, dari queue smpai dpt tarikh. Saya hbis 1 jam sbb saya beratur depan. Itu je nak share. Harap mmbantu bakal ibu yg lain. 😊 #firstmom #fppputrajaya2021

4 Balas

Boleh sharekan total harga FPP tahun 2023 sekarang berapa ye? untuk ceaser dan normal

2y ago

Specifi harga utk dua2 method saya xsure mkntak maaf. Tapi masa briefing nurse kata masa nk daftar utk bersalin nnti kna letak 3k. So kalau total kurang dripada tu, masa nk discharged nnti akn dpat balik. Kalau total lebih dripada 3k, bahagian hasil akan call dlu utk topup. Nurse ad mentioned jgk yg FPP ni xblh guna GL. tpi kalau treatment baby ada caj, itu bru blh guna GL

Terima kasih atas perkongsian. Utk every check-up ada bayaran? Berapa?

2y ago

Nurse share tadi kalau 1st appointment dlm RM185. Next appointment RM 135. Patient akan ada dlm 2-3 kali appointment kalau tiada apa2 complications. Tpi ni harga kalau weekdays. Kalau weekend harga dia add extra RM50 tak silap. Masa register dan dgr briefing tiada bayaran

Nk tanye fpp ni untuk yg kerja government jeke?

2y ago

Tak sis. Semua org blh apply utk FPP 😁

Bwk dokumen ape ye nk register?

2y ago

Bawak buku pink je sis sbb nurse nk tgk kita punya due date dan nk ltk tarikh 1st appointment