Bagus untuk ibu

Saya minum susu ini berperisa coklat semasa awal hamil dan ia membantu utk cepat kenyang dan baik untuk development baby.

1 Balas

Kalau KK sy tak galakkan ibu mengandung minum susu khas ibu mengandung tu. Terutamanya Anmum. Sebab risiko akan dtg ibu akan terkena GDM(Kencing manis ketika mengandung) dan bayi dalam kandungan besar daripada saiz sepatutnya. Jadi dr sarankan minum susu tepung biasa je: Fernleaf, everyday. Susu kotak cthnya: susu HL dan dutchlady tak di galakkan sbb ada gula tambahan atau hidden sugar. Berkemungkinan berat akn naik mendadak nt. Ni dr sy beritahu. Kalau jus buah pun, lebih baik minum jus dari buah yg diblend sendiri tanpa gula.