Dalam pantang sebulan

Saya masih dalam pantang bersalin czer. Genap sebulan suami ajak pergi kenduri sepupu dia bersama keluarga mertua. Perjalanan dalam 7 jam jugak. Okay ke sebulan dah travel jauh. Saya mulanya macam okay je dan nak letak anak dalam carseat tapi family mertua larang katanya baby newborn masih fragile untuk letak dalam carseat. Saya mula rasa xnak pergi sbb risau baby perjalanan jauh dan dipangku sepanjang perjalanan. Rsa macam lagi bahaya dan mestilah saya rasa leguh pangku baby 7 jam perjalanan. #advicepls . Betul ke baby newborn bawah sebulan tak boleh letak dalam carseat lg? Patut ke saya pergi sbb patutnya pantang 44 hari kan?

2 Balas

cakap dekat suami, apa apa jadi dkt baby and awak, suami tanggung. keraskan hati sis. habiskan pantang 44 hari. baby 7 jam nak hadap perjalanan, kesian dkt baby. kesian dkt diri sendiri.

hmmm. family pun, boleh je pergi wakilkan jela tanpa korang 🥹 kalau saya, saya tak pergi. plus, jauh. pastu anak masih fragile lagi. 🥹 carseat ada je yang sesuai untuk newborn.