ZINCOFER dari kk

Saya makan zincofer sebelum tidur. Tak lama lepas tu muntah. Any suggestions tukar supplements lain?#seriusnanya

7 Balas

Kandungan brpa minggu.. Boleh tnya kt farmasi.. Sy pun dlu makan ferrous fumarate jdi x slesa perut.. Tdur x dpt.. Perut meragam dn muntah.. Sy g farmasi minta suggest ubat utk ibu mengandung yg kurg kesan sampingan (sakit perut, muntah dll).. Doktor pn xmrh cuma ubat tu kena sndiri g beli la.. Klu x sma brand dgn yg kt kkia

blh pergi farmasi dan tanya if ada jual trial pack utk ubt tmbh darah yg lain (iberet/maltofer/obimin). klu ada yg serasi, inform misi kk

Hi saya anak first dlu pun tak boleh telan zincofer. So saya tukar ke sangobion. Alhamdulillah okay

sy makan Zincofer yg boleh kunyah tu.. dpt dri klinik swasta, Alhamdulillah x muntah

saya tukar maltofer. pape pun bincang dgn doctor utk dpt kn nasihat.

awak try maltofer sbb sy pun tak sesuai zincofer

iberet tapi kena cari kat pharmacy, kk tak sediakan

5mo ago

saya makan iberet jugak sbb tak boleh tekan zincofer