First time czer.. saya nak tnya mom yg ad pngalaman czer, brp lama ibu bongkok kn bdn? Naik tangga?

Saya macam gerun nak buat semua tu. Tmpat czer ok, pedih jarang2 je, saya hri ke 50 dah.buah apa yg ibu mkn nak elak sembelit selain oren? #firstmom #pleasehelp #seriusnanya #ingintahu #bantusharing #firstbaby

4 Balas

Sy mkn virgin coconut oil. Alhamdulillah mjadi untk sembelit. Untk bngkok bdn dlm 30hari mcmtu dh blh sbb sy mndkn baby dkt bwah so mmg kne bgkok. Tp okay je. Xsakit pon. Awal2 je gerunnn. Kalau buah blh ambk kiwi n apple 👍🏻👍🏻

Saya lepas 2 minggu dah turun naik tangga 🥲 terpaksa sbb husband dah start kerja. So far okay alhamdulillah takda masalah pape. Sembelit tu saya makan nestum, makan roti wholemeal, buah buah banyak. Terus lawas.

lps discaj dari hsptl pun dh naik turun tangga, bongkok bdn smua. tapi berpada la. sembelit xsemestinya mkn buah oren saja. betik, mangga semua buah boleh. janji lawas. sayur kena mkn juga

nestum, horlick, roti wholemeal, biskut serat