7 minggu kantung tidak kelihatan

Saya lewat period sudah 22 hari. Setiap minggu sy cek upt negatif. Tapi minggu ini sy cek, positif. Sy tidak pasti tarikh sebenar sy disahkan hamil. Mengikut kiraan, sy hamil 7 minggu tetapi, sy cek upt sebelum ini negatif. Baru minggu ini positif.. Sy merasakan kandungan sy masih baru. Mungkin 2 minggu. Apa pendapat korang ? Sy masih takut, pernah ada sejarah mengandung kandungan kosong awal tahun haritu.. Sy trauma. Tp sy nak baby 🥹🥹 Bantu beri kata kata semangat 😭#bantusharing #ingintahu

5 Balas

Hi awak… saya pun mcm ni hari tu. Ikut kiraan last period, patutnya saya 7 minggu. Tp hari tu saya kene pegi hosp check sbb bleeding. Doc scan kat perut memang x nampak apa2. Bila dia scan ikut bawah baru jumpa kantung. Rupa2nya kandungan baru 5 minggu time tu. Biasa 5 minggu scan kat perut xnampak lg, kecil sgt lagi.

Jangan risau. Saya pun masa pergi check, ukuran GS saya lewat seminggu. Doctor kata sebab telur saya keluar lambat. Mungkin telur awak keluar lambat juga tu. InsyaAllah kandungan awak baik baik je aamiin

2y ago

Terima kasih awak. ❤️🥹

insha Allah ada tu jangan risau. kalau ikutkan kiraan haid saya skrg pregnnt dh 8w, tp bila scan kandungan baru 6w. doc ckp kadang2 persenyawaan lambat berlaku.

semoga Allah kurniakan rezeki buat mu . Jgn putus asa , teruskan b'doa . insyaallah, tiada yg mustahil ☺️

inshaa Allah ada tu. kite doa byk ii ye. semoga Allah kurniakan sis zuriat. aamiin.