Gula naik (guna pen merah daaaa)

Saya lepas balik checkup, gula saya naik 2+. Esok kena minum air gula. Maksud nya saya sangkut gdm ke? Atau lepas minum air gula baru tahu? Sebelum ni tak pernah ada history kencing manis. Pagi sebelum checkup, saya ada makan nasi. Ada effect ke? #firstmom

2 Balas

Sy first checkup gula 2+ jugak. Pagi tu breakfast nasi ngn air teh 😂. 2hari lepas checkup utk 16week gula dh turun, tapi still detect ad gula. Pagi tu makan buah dengan air kosong jer. Semalam dh minum air gula. Nurse cakap kalau dlm masa seminggu dapat call that mean sy ad kencing manis ketika hamil. Risau jugak. Tapi Nauzubillah harap result okeii jer.

lps minum air gula baru blh tahu