Kegatalan akibat ruam

Saya kini 34 minggu,mengalami masalah naik ruam dan gatal2 dibahagian leher,dada dan ketiak..adakah ini disebab kan cuaca atau alahan orang mengandung? ada tak IBU2 yg sama masalah dgn saya?apa yg ibu lakukan untuk hilangkan rasa gatal? #pleasehelp

1 Balas

Saya ada kena ruam and Dr prescribe calamine lotion je, lama la baru baik. Since pregnant kita x boleh pakai cream yg ada steroid.. calamine lotion boleh beli kat pharmacy