Induce belon

Saya kena tahan dan dah masuk belon, waktu belon masuk tu memang dah ade bukaan 1 cm. waktu ke toilet, saya ade betulkan tiub dia yg terkeluar tu sebab tape tercabut, ade air jernih keluar, dua kali dah jadi. pakai pad cuma ade lendir coklat je tak de pulak air tu nak keluar. nurse nak tengok dekat pad jugak. saya tak tahu nak kena bagi tau lagi ke tak yg air keluar kali kedua ni. selalunya berapa lama nak active labor? sebab suami nak standby hospital tak tahu nak dtg pukul berapa, dia balik rehat sekejap #pleasehelp #firsttimemom

1 Balas

yg penting belon kena jatuh baru boleh tahu brp cm buka. Sy pkai belon tu darah semua turun tp belon takde turun smpai esoknya. dktr cabut baru tahu dh 4cm then terus pi LR.

10mo ago

ye dh 24jam. nnti dktr mai cabut then terus check jalan