Keguguran 6minggu

Saya keguguran 6minggu . Selepas keguguran , saya rasa payudara bengkak dua2 , kaki tgn lenguh . Ada kah normal atau x ye ? .. saya bleeding x bnyk dlm 3 hari saja . #bantusharing siapa pernah keguguran boleh bgithu atau share simptom skit bdn mcm mana

3 Balas

Saya lepas gugur week nk msuk 12 hari tu sya bleeding trok smpai kena warded and kena cucuk ubat kecut rahim, lepas cucuk bru okey, saya tak kena cuci sbb clear trun sendiri. Lepas gugur mmg bdn jadi sakit2 lenguh, and tak boleh berdiri lamaa. Saya pantang sebulan sebab mak suruh and saya lepas 2 minggu gugu baru mngurut, and baru btul bdn kuatt. Tapi kalau breast bengkak tak ada pulakk, sbb saya rasa kempis je breast berbnding sebelum ni cekang. Sis mmg ad ke hspital ke ye? scan dri bawah semua? adakah clear?

2y ago

Mandian tu, Mandian herba Anugerah, kotak dia warna purple, dia dalam bentuk uncang, sis boleh guna dalam 2/3 kali mandian. Sis boleh beli di shopee/ kedai barang barang jual jamu and kosmetik. Nanti lepas 2 minggu, sis boleh berurut 3 kali mcm org lepas bersalin tu, lagi satu tukang urut saya hari tu, suggestkan madu, dia kata bagus untuk pulihkan rahim kita. Insyallah ya sis. Pantang makan pun sama. Acid folic mmg kena truskan makan.🥰

saya keguguran masa usia 11w..bleeding 3,4 hari terus ke hospital & decide utk buat d&c.. sbb takut ada infection pd rahim.. sblm bt d&c ada tunggu dia turun semdiri tp xkeluar habis. ada y keluar dengan saya trpaksa meneran & sambut gn tapak tgn. sakit masa nk keluar tu mcm contraction.. hbs je keluar semua sakit hilang. puan dah check ke hbs kelur ke semua?

2y ago

dh chck dkt hsptl kl kerajaan. dia org scan dri bawah ckp xde kantung xde pe2. ubat pun xde bagi . suruh sy blk je . sdgkn sy sblum g hsptl tu mmg dah ada bnda kluar dri bnda kita tu tapi x ambik gmbr . terus kubur . dktr ckp tisu rahim pe ntah . tapi dktr swsta chck sy mmg prgnt 6 minggu sblum kguguran.

kalau confirm gugur, kena pantang 2w. bgi bdn recover. mmg dlm 2w tu bdn ade yg akan sakit, rahim sakit on off. pantang sama dgn org besalin. bykkn rehat. jaga makan. pegi berurut.

2y ago

kira nya normal lah kalau bdn sakit2 lenguh2 kan . risau juga . susu bngkak lagi tu normal juga ke