UPT Positif tukar Negatif

Saya ingin bertanya, saya expected period pada 17/09 namun period saya telah delay 7 hari. Sepanjang delay itu, saya ada buat UPT dan resultnya +ve. Namun pada hari ke 8 ,24/09 saya period. Saya beranggapan saya belum rezeki hamil kerana period. Namun dalam waktu 7 hari period itu darah mulai kering, saya buat UPT sekali lagi. Dan masih naik +ve. Saya ada berjumpa Dr, buat ujian di klinik +ve. Dr kata saya hamil. Tapi scan tidak nampak apa2 lagi. Saya beranggapan period sy telah habis, namun masuk hari ke 8 kelihatan darah masih ada dan berlarutan hingga hari ke 14. Saya buat UPT masih lagi +ve. Pada 16/10 saya buat UPT sekali lagi, result UPT bertukar -ve. Saya try membuat OPK dan OPK +ve terang. Apakah maksud sebenar ini ya? Hamil atau tidak. Sekadar mahukan kepastian sekiranya ada pengalaman yang sama. #firstbaby

1 Balas

Mungkin masa check dgn doc tu kantung kosong.. mknanya kandungan tak menjadi.. n bleeding smpai 14 hari for clean.. dah clean awk test negative… opk +ve now skrg awk tgh subur… boleh dah try bersama balik… manatahu rezeki pula kalini…