Fibroid semasa mengandung

Saya ingin bertanya, pada awal kehamilan doc scan tiada fibroid, tpi skrg 14 minggu hamil, doc scan nmpak fibroid sebesar 5cm, tpi doc tak sure. Adakah betul ke fibroid tiba2 muncul walaupun sebelum Ni tiada semasa awal kehamilan?

Fibroid semasa mengandung
5 Balas

Mana boleh doc tak sure. Dia kena sure kan juga. Kalau doc pun tak sure apatah lagi kami rakyat marhaen kt sini yg bukan doctor. Sebaiknya doc tu referkan sis ke pakar. Fibroid 5 cm besar tu

Awk pergi minta pendapat doktor lain pulak..kalau boleh p pakar la..drp tertanya2 dan rasa risau,sekurangnya boleh dapatkan rawatan awal bila perlu...

Sy pun macam ni…tetiba ada masa scan 13w …mula2 doc kata fibroid tapi bila tengok semua scan yg sblm ni doc ckp bukan …doc kata uterine activity…

9mo ago

Hari ni scan lagi dah tak ada dah yg doc ckp fibroid mgu lepas tu..

saya pun ada sis , tapi diorang syak before mengandung . Tapi tak sure kena refer ke hospital besar untuk pakar sana pulak

don't worry, bwh 5cm still ok... xprlu operate...