Perut mengeras dari pagi sampai petang

Saya harini dh 36 week. Perut saya mengeras sepanjang masa dari pagi sampai petang. Baby gerak sikit pun rasa sakit sikit.. Ibu saya kata normal mcm tu. Selagi x kuar tanda xpa. Dh kuar tanda baru g hospital.. #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstmom #bantusharing

2 Balas

Klau mengeras kerap boleh p hospital Sy aritu 34 dah P bukaan Bru 1cm xpi mntk balik SBB kdg2 dia main2 MCM mengeras tipu2... alhamdulillah xlmbt dah nk serah diri

kalo kata mngeras ke petang pergi je hospital. sebab saya masa 34w jd cmni. masa g hospital kena mara dgn doc sbb lambat cek up. pastu da de bukaan 1cm

9mo ago

eh xbersalin la. tp kne ccuk dexa sbb saya da kira de contractions ngn de bukaan. jd kne tahan ward 3 ari. tgk xde pe bru bg blek. tp kalo bukaan tu mkin besa kmungkinan akn bersalin tros. cm saya sbb bukaan tu stop da. mmg takat 1cm tu je. tp saya btoi bersalin time 38w