Simptom thyroid

Saya hamil nak masuk 16 minggu.. Tiap bulan ambik darah untuk result thyroid.. Ada sapa sapa pernah alami keadaaan ni minta share pengalaman. #bantujawab

2 Balas

sis hypo ke hyper ye? kalau saya hyper. saya dulu masa first pregnant trs stop ubat thyroid dan takda ambil drh spjg pregnant. and thyroid saya normal spjg saya pregnant. lps pregnant dia mcm turun naik bacaan tft😂 ni tgh pregnant yg no 2, last haritu ambil drh and hrp2 result okey🤲🏻

Normal sis..sbb doktor akan pantau thyroxine..sbb klau tak cukup hormon thyroxine akan jdi bahaya pada baby..