Anak pertama

Saya hamil 9weeks. So far takde alahan. Cuma lepas makan selalu kembung perut dan selalu sakit belakang. Normal ke ?

5 Balas

ya sya pun sma mcm tu mula2.. msuk 8week mula kembung perut dan sakit pinggang jga smpai mkn pun tak lalu asyik kembung perut jga tpi kata doktor normal klu mcm tu and doktor ckp klu slalu sngat kembung perut kna mkn dlm kuantiti yg sikit tpi kerap mkn.. alhamdulilah skrg sya dah msuk 10week dah kurang sikit kembung perut tpi klu terlewat mkn mula kembung prut jga balik 😅

saya pon sama kadang2 akan sakit tapi alhamdulillah xde discharge. cuba makan dlm kuantiti skit, mkn mknn yg kurang pedas dan mkn segera jika rasa lapar tapi kuantiti sikit utk elak angin n mual. take care

sy pon mcm tu.. lepas mkn kembung.. byak angin.. pastu sendawa muntah skali.. rupe nye sy x boleh mkn lauk2 yg ade letak halia.. bile mkn lauk yg xde letak halia sy ok je x kembung..

normal Tu Puan, mybe Ada makanan yg X sesuai dimakan.. mcm saya pisang ,ubi mmg X boleh angin.. pantau makanan Puan ya..

2y ago

Sy pisang pun xboleh. Ada org bg tips pisang utk hilangkan mual. Tp kalau sy makan pisang sy akan muntah2 n angin satu badan. Huhu

sma la sis, cuma sy x skit blkng kekadang skit bawah perut