Alahan Sewaktu Hamil

Saya hamil 7 minggu, anak kedua. Sewaktu hamil anak pertama, tiada alahan. Ada tak ibu2 yang mual sewaktu memberus gigi? Dan bagaimana cara anda atasi nya? Adakah alahan sebegini akan hilang seiring kandungan membesar? Terima Kasih 🥰#advicepls #bantusharing

Alahan Sewaktu HamilGIF
1 Balas

saya alahan teruk nak gosok gigi. cara saya atasi, pagi tu kena makan dulu sikit. jgn baru perut kosong sgt. gosok gigi pulak kena tahan nafas 😂 lepas tu buang dan kumur cepat. saya buat camtu menjadi 🤣

2y ago

Sampai kndungan brp bulan eh alahan berus gigi ni 🥲 Sebab saya ni tak kira lah dah makan dulu ke, belum makan ke, tetap nak muntah tiap kali berus gigi