Pengambilan makanan pedas instant (Maggie) semasa kehamilan.

saya gemar dan kuat craving untuk makan maggi pedas. akn ada side effect pada baby tak? #firstmom #firstbaby #pleasehelp

3 Balas

Junk/instant/fast food untuk semua peringkat umur, memang tak sihat dear tambahan kalau pengambilan tak terkawal. Plus untuk pregnant, baby memerlukan nutrisi yang baik dan sihat untuk pembesaran. Untuk ibu pun sama. Lebihkan healthy food :)

Masa sy gugur dulu, patient katil sebelah baby dalam bahaya sebab dia makan sambal belacan pedas. So, nak makan boleh tapi berpada2 lah

craving masa preggy mmg susah. klu sis mengidam sgt, makan skli tu je. pastu smbung blik mkn mknn sihat. okiee sis