GDM on d/c mommy ada yang macam ni tak?

Saya gdm on dc Pelik saya bila saya makan nasi ganja licin habis portion pun banyak nasi tu lepas 2 jam check bacaan gula saya 5.8mmol je tapi bila saya makan chicken Wrap dengan sayur semua bukan main tinggi lagi bacaan lepas 2 jam 8.4mmol time kita makan yang sihat bukan main tinggi lagi bacaan gula pelik saya , ibu-2 lain pun ada yang macam tu jugak ke ?#ingintahu

1 Balas

Maaf, saya tak pernah hadapi situasi macam tu. Mungkin ada certain food yang triggered paras gula awak. Nanti checkup awak consult semula dengan doktor ya. Minta advice doktor.

10mo ago

Belum lagi sis tapi nnti saya cuba buat suku suku separuh pula 😁