Susu untuk ibu mengandung .

Hi saya firstmom. Sy baby twin. Sblm ni dokter xdek ckp suh mnum susu. Tp ni da 26week kne minum susu plak. Sbb sy da bgtau sya xboleh telan susu. Rasa nak muntah Lagi nanti 12/12 sy kena mnum gula. Tkt time tu pun muntah juga. Ade tak sesape blh suggest mnum susu selain susu anmum tu. Atau susu hL coklat tu boleh tak? Sbb dokter kata tak nak baby kecik. Nak seimbang. Dua2 #firstmom #seriusnanya #firstbaby #bantusharing

8 Balas

farm fresh fresh milk. kurang rasa susu dan rasa lembu 😂 sis minum ni dulu nanti lama2 sis mesti boleh minum . saya belajar minum susu pun sebab preggy ja . now dah okay sikit dengan susu .

10mo ago

Farm fresh sy da try. Tak boleh juga. Masih kuat bau susu 😛

sy pon x suka susu, jdi amik anmum tpi perisa coklat yg tu boleh masuk, dan skrg cuba calla milk pulak. katanya boleh naik hb. nnt cek sy tgok naik tak haha

9mo ago

Hari checkup sis minum jugak ke. Sy bakal minum air gula. Risau hari2 minum calla milk sangkut gdm 😂

sy cuma minum susu Dutch lady strawberi, coklat dgn farm fresh Susu pisang..Sebab susu lain xboleh masuk

mcm sy sebab ivf. mula2 mmg ada minum susu. tp x sure sbb apa, doktor suruh mkn supplement calcium..

10mo ago

Saya bru prasan ubat kk bg sya ubat calsium . Ptt la kk tak tanya mnum susu ke tak😅

rasanya bole ganti dgn supplement kalsium atau makanan yg tinggi dgn kalsium/sumber susu .

10mo ago

tak pasti la, cuba awak tanya ,rasa mesti ada punya.

ambi ostenutrix shaklee... mkn sblm tdo... bby lahir konfirm tulang kuat..

berat baby sis kecik ke? btw sy baby twin jugak baru 25weeks

9mo ago

Tu lah. Tp alhamdulillah bru2 ni 12/12 cek dua2 okay cuma lupa llak tnya berat. Berapa. Dia kata seimbang kira ok la tu .

calla milk sis mmg recommend

10mo ago

Okay nnti sya try. Tq sis