Pergerakan bayi dalam perut

Saya first time pregnant, dah 29weeks. Bayi saya dia kurang gerak, bukan la maksud kurang 10 kali dlm 1 hari, tapi setiap kali dapat kick (sejam sekali) tu dia tak kick banyak kali pun... pastu saya rasa macam kick dia tak kuat sbb rasa macam perut bergegar sikit haha mcm tu je. Yg dapat kick kuat masa saya sebelum tidur/ bangun tidur je 😂 masa biasa biasa harian ni kick nye eleh dua tiga kali je pastu dah. Semalam baru pergi scan dr kata ok je takda masalah apa pun. Kenapa macam tu eh? #advicepls

1 Balas

Sebab memang mcm tu..😅 nnt makin besar makin kuat lah. Sy anak 3 org, yg 2nd baby paling kuat smpai sy xboleh tidur rupanya dia paling besar 3.39kg..yg lain biasa2 je

1y ago

Ohhh memang macam tuuu. Maknanya betul la kalau kira kick pun kann nak buat macam mana baby belum besar 😂. Thank you mommy! 🥰