Apa cara atasi sembelit?

Saya first time mom, dan sedang mengandung 33 weeks. Nak tanya, apa ubat yg sesuai ya untuk mengandung dan bersalin nanti utk saya yg susah berak ni? Tq in advance #seriusnanya #ingintahu

5 Balas

Saya pun jenis susah nak membuang juga. Biasa 2 hari sekali baru membuang. Sebelum ni saya ada dpt ubat sembelit dari klinik. Memang lawas hari2 buang tp bila dah habis, jadi 2 hari sekali balik membuangnya huhu. Satu lagi boleh makan oat, betik, pisang, minum air masak banyak. Insyaallah boleh lancar tu

Sy ada baca ramai beli ubat duphalac utk lepas bsalin nanti..nanti tgk la review ubat tu..sy pon xpernah cuba lg..tp masa pregnant nie,utk senang membuang sy akan makan buah naga dan minum fresh milk je..

betik dh try? sy sembelit 2/3 hri bru membuang. smlm try betik, alhamdulillah harini lancar membuang.

sya bnyk mkn buah ja... mcm2 buah sya mkn...

7mo ago

Buah.. Yogurt.. Susu semua dah try.. Tak jadi

Dulphalac sis.