First time mom

Saya first time mom, ada history bleeding 5weeks to 10weeks. Sekarang dah masuk 14weeks, dah tak ada bleeding. Boleh ke kalau start bersama dengan suami? Ke takperlu lagi. Biasanya kandungan kukuh start week ke berapa ya? 😩🥺

7 Balas

Tak pasti, tak berani nak ckap apa😅 sbb ramai advice kalau ada history bleeding mcm tu jangan bersama dulu. Tp tak tahu la smpai bila .. sya pun pernah spotting masa 8wks . sya makan ubat kuatkan rahim msa tu. pastu doc advice jangan buat kerja berat. Smpai sekarang tak bersama dgn suami lagi . Saya dah 16wks 🫠 dah scan baby berapa kali dah. baby pun sihat , membesar. tapi tu lah nak bersama masih tak yakin , suami pun tak berani lagi sbb first baby kan..

2mo ago

samalah kita dh masuk 2nd trimester ni, lg2 doktor ckp elak bersama..lagi la nk peluk kita pon takut 🥲 sbb ada sejarah keguguran berulang..

awk try tnya doc .sbb sya hritu pun bleeding masa 6wks smpai 9 wks dah 14 weeks ni bru try bersama. tpi mmg request , husband utk slow je. dan jgn kasar. then sya just monitor kalau ada kluar any spotting or bleeding .alhamdulillah x de kluar spotting or bleeding lpas tu .sbb mmg ckp kat husb try slow2 dlu. tpi husb pun x berani selalu sbb dia pun risau .

sy pon bleeding mcm sis.. tp dah stop ...xberani langsung bsama..suami pon tkt sbb anak first 😂

Yang ni kena tanya doktor sis sebab you ada history kan

Suami saya pun hati², dia tak nak

kandungan kuat start w16 keatas

kene tanya doktor dlu