Bleeding ketika 12weeks

Saya first time bleeding smlm..& hari ni masih ada sikit..alhamdulillah..dr kata baby okay..dr ada ambil sample dari bawah & kena tggu result lagi 2 minggu. Buat masa ni dr suruh monitor dlu pendarahan ni. Nak tanya..normal ke bleeding lebih sehari ni? Macam mana nak hentikan pendarahan? Dr cuma bagi saya antibiotik je semalam. Ada tips yang perlu saya tahu? Mohon bantu.. #First_Baby

2 Balas

Klu bleeding tu kurang dari 3hari, rasanya ok kot. Sy pun bleeding dari 6weeks sampai skg nak masuk 12weeks dah 😅 bleeding tu bkn lah berterusan, dia akan keluar sekali sekala, setakat ni dah 3x bleeding keluar fresh blood, dan selebihnya tu keluar lendir warna coklat & merah sikit mcm sisa2 darah lama.

1y ago

Kira normal juga la ya..terima kasih sis ..semoga urusan kita semua dpermudahkan 💕

Saya pun pernah bleeding jugak masa 7weeks,alhamdulillah lepas jumpa Dr cakap balik rumah jangan buat pape kerja,banyakkan rehat selang tiga hari takde keluar pendarahan dah.banyakkan rehat dan jangan berjalan sangat

1y ago

Boleh solat macam biasa ke semacam tempoh pendarahan tu?