First trimester

Saya first pregnancy baru 7 weeks tapi saya selalu pedih ulu hati, sometime rasa loyaa sangat. Since pregnant saya buang air besar irregular, & perut jadi keras. Is it normal? #firstbaby

1 Balas

normal. nnt tggu la pulak sembelit tu dtg haihbbb seksa bila fikir balik. minum air byk2 taw. n pastikan mkn jugak wpun sesuap je sehari. sy alahan boleh mkn 1 sudu nasi je sehari. mkn setiap hari beli share 1 bungkus dgn suami. itupun kluar balik jugak. mkn ubat muntah pun x jalan

11mo ago

Ouh normal ye. Sometime rasa nak nangis. Tapi tetap bersyukur diberi peluang rasa nikmat nak jadi mommy. Btw thank you