Cara nak tahu baby kick

Hi, saya first mom. Saya dah 21 weeks tpi mcm mana ye nak rasa baby kick tu? Risau pulak saya sbb dah 21 weeks. Buat masa skrg mmg rasa gelombang atau bubble bubble gitu je. Normal ke? Boleh tak sesiapa bantu saya? #bantusharing #firstmom #bantujawab #firsttimemom #ingintahu

4 Balas

1st mom tu biasa la. Memang xrasa sgt. Nanti 6 bulan keatas rasa la gelombang nye. Kalau 2nd mom ni , 16weeks dh rsa bubble2 mcmtu. Sy skrg 20w+ pon dh rasa kuat. Awk jngn bnyk fikir sgt. Yg penting jaga pemakanan, minum air masak bnyk2. Jgn kurang. Nti ketuban berkurang

Kita akn rasa dia tendang sis beralun je nti perut tu. Hehehe mybe baby sis tidur kot try minum air sejuk atau mkn benda manis tp dlm quantity yg sikit tau buat gaso2

rasa geli2 bila dia bergerak/pusing bdn. kalau kick rasa ade something tendang dri dalam haha

rasa mcm kena jentik tp x sakit..