Pergerakan baby

Hi, saya first mom & now nak masuk 22minggu. Macam mana nak tahu tu pergerakan baby ye? Sebab sekarang perut macam ada angin and kadang2 rasa perut macam beralun. Biasa rasa macam tu waktu malam and tengah baring. Tu salah satu tanda gerakan baby ke? #ingintahu

4 Balas

sy first mom & baby skrg 20w. start puasa baru betul2 sy tahu baby bergerak & mengeras. sblm ni masa 12w pun ada rasa renjatan. lama2 dlm kereta mesti sakit blkg n perut mengeras. smlm baby ligat bergerak sejam2 maybe sbb sy puasa. sy rasa panas dlm badan sy mandi. baby senyap jap. buka puasa senyap jgk. tp tiap2 hari pukul 10mlm ke atas xleh tdo. sy mengiring kanan, renjatan kanan. sy mengiring kiri, renjatan kiri. baring plak duk mengeras tinggi perut. sy minum air byk2 biar sejuk perut. baby senyap jap tapi asyik kencing. sy mkn buah oren n kurma. baru baby senyap. elok pukul 2-3pg baru tdo. 😅🥹

ha ahh kdg dia rse geli², kdg rse mcm kene renjatan, kdg rse seketul kene tumbuk, dan mmg rse nk terkencing kalau dia tendang 😂 first mom jgk here, rase terhibur dgn mcm2 rasa dia gerak. cara sy nk tahu tu pergerakkan baby ke x, bercakap dgn dia, cuit² cket perut, dia akan respond. lps tu boleh agak dh pattern dia gerak mcm mne

2mo ago

saya ada cube jgk cuit2 and cakap dengan dia. kadang tetibe rasa perut beralun tu, saya cepat2 letak tangan kat perut. tapi terus taknak gerak. bila dah lepas, ha dia beralun balik. penat pujuk 🤣

Rasa macam geli geli . Nak terkencing kalau dia tendang😂 Sepatutnya dah rasa.

2mo ago

maybe baby xtendang kuat lagi.

boleh jadi