Hi mommy semua.

Saya first mom baru seminggu bersalin. Since preg dah keluar susu bdan. Tapi masuk hari ke 7 ni saya perasan breast saya makin cepat mengeras macam bengkak susu gitu. Macam 2 jam selepas susu kan anak nnt breastnya cepat betul keras. Saya kadang terpaksa pam nak elak rasa x selesa tu. Normal ke mcm ni. #bantujawab #ingintahu

2 Balas

Kalau pam lg cepat susu banyak. Hehe. Marmet pn ok dh. Mmg kena bg 2 jam atau lebih kerap atau bg direct. Maybe ada tersumbat kalau keras satu bahagian.

4w ago

Cuba check nipple ada putih2 tak, atau mcm bubble kecik tu maybe tanda tersumbat. Kalau sy keluarkan putih2 tu tp mencabar la then baru susu tu memancut. Pernah sekali sy keluarkan tersumbat, baby pulak tidur so dia memancut je 5minit tgh mlm. Sy tadah je la legaaaaa betul. Terus hilang keras2 tu