Ingin bertanya

Saya diberi pilihan samada berpantang di rumah mertua atau dirumah ibu sendiri, mengikut kelebihan yg ada di rumah mertua memang selesa tetapi ibu saya baru sahaja kehilangan ayah , suami mahukan saya berpantang di rumah mertua di rumah ibu saya tiada siapa , saya ada adik tapi perempuan biasalah dia tak kluar bilik lpas balik kje saya je selalu lepak dengan ibu ceria kan dia semua , tapi nnti bile saya dah bersalin kalau saya tinggl di rumah mertua mcm kesian pula ke dia ayah saya baru je meninggal bulan 8 baruni😭 saya cuba bercakap dengan suami tetapi suami salah faham dan anggap mak dia saya tak anggap macam ibu sendiri dia jdi terasa saya pun tak reti nak cakap mcm mana dah😔saya sungguh tiada niat nak sakitkan hati dia cuma saya jdi buntu bile jadi mcm ni saya mmpu menngis jee dan teringat kat abah ada sesiapa boleh bantu saya ? 😔#pleasehelp

1 Balas

Situation kita lebih kurang. Pada sy lah kan. Sy lebih selesa di rumah ibu sendiri. Ya betul rumah mertua selesa tp pd kes sy, ipar sy semuanya lelaki. Jd susah pd diri sy nk uruskan diri & baby. Ibu sy ibu tunggal, ayah dh 6 tahun meninggal dunia. Adik beradik sy pun duduk berdekatan shj, cuma sy di perantauan. Jd sy gunakan peluang tu utk balik pantang rumah ibu sndri, bg peluang pd ibu sy utk jaga cucu dia.