Morning Sickness

Saya dapat tahu saya pregnant masa dah minggu ke 5.. pastu saya mual2 sekejap je.. masuk minggu ke 7 mcm tu saya dah kurang sgt rasa loya tu. Cuma asyik lapar dan lebih penat dari biasa je. Rasa mcm alhamdulillah sbb xmual teruk so boleh gi keje mcm biasa lagi.. tp kadang rasa macam eh kenapa ek? 😅😅 #sekadarberkongsi kongsikan pengalaman korang jugak ada yg sama x

4 Balas

Sya pon mcm ni masa 5week loya dan xleh bau bnda mkn.. msok 7 dh oke sikit kadang ii ja jadi mual tapi xleh nk mkn nasi klw mkn pn just 5suap ja klw lebih nk muntah klw buah pagi petang bole mkn.. klw mkn terlebih perut jadi sengkak normal tak

sy 9 mnggu skrg msih loya2,rasa letih ja bdn.slera makan pun kurang😞.sebelum ni anak 2 org llki xde alahan mcm ni..makanan cmne yg bole ilangkan rasa loya2 ni?xbole thidu perfume atau bau2 wangi pun tak boleh.

6mo ago

ok sis nnti try

normal awak. saya mual, loya ni on/off sampai lah nak bersalin. bila hilang rasa macam wah aku dah okay ni. nahhhh, 3hari lepastu datang balik. datang time teruk memang terpaksa mc 😂

Rezeki masing2 kot kan.. hee