Berapa weeks kita nak pergi kk nak sahkan memang hamil ? Saya tak priod masuk bulan ke 2

Saya dah tak priod bulan ke2 tapi tak tahu bila nak pergi kk untuk buat pengesahan memang hamil ke. Anak sebelum ni pernah pergi awal tapi kena pula marah. Jadi sekarang dah keliru. Boleh bagi pendapat?

8 Balas

boleh cek guna upt dulu untuk confirmkan..kalau positive boleh cek ke klinik..nanti kena bagi appointment untuk buka buku

1mo ago

itu lah sis, masa priod pertama tak datang saya check 2minggu lepas tu tapi 1line saja. lepas dari tu rasa taknak buang duit pula rasa sama saja, nanti pergi klinik depa akan check benda yang sama juga . munkin sebab baby munkin no3 kalini macam kurang excited berbanding yang sebelum ni. sekarang more to relax ☺️ terima kasih sebab bagi pendapat

sya pun keliru nk pergi brpa mggu .. tunggu 10w agak2 kena marah x ye 🤭😂

1mo ago

hehe.. itu lah lain tempat lain cara kan 🤭 tak berani nak cakap, cuma sekarang saya ambil terus vitamin yang iktiar hamil sekaligus waktu hamil boleh terus kira tak risau juga la kalau lambat sikit daftar 🤭, sebabnya target saya nak pergi bulan depan +saya ada appoiment perancang 6bln sekali tu . ini pun risau juga kena marah kalau kot macam lambat sangat .. aihhh 😆, serba tak kena

Kk samarahan minggu ke 11 baru panggil appt buka buku pink

1mo ago

Munhkin hihi

Klinik Desa tempat saya 8w pun dah proceed buka buku.

biasanya sebelum 12 minggu.. call dulu kk tanya..

1mo ago

ok terima kasih balas 🥰

saya 7minggu dh bukak .. biras sy 8 minggu ..

kalau tempat sya kandungan 11 ke 12 minggu.

1mo ago

itu lah kalau ikut kiraan priod last sekarang baru 7w

tempat Sy 10w

1mo ago

lama tu nak tunggu 10w