Boleh tak kalau taknak pergi checkup kk atau kd lepas 37 minggu

Saya dah nak masuk 37 minggu.. rasa tak worth the hassle pulak asyik seminggu sekali pergi kk atau kd .. ada tak mommies yg tak pergi just tunggu hari je. #SeriusTanya

5 Balas

Bagi saya penting utk checkup kandungan lagi lagi yg dah nak tunggu hari, tak kisah di kk atau swasta. Sbb mcm saya dulu 36w4d checkup kk rupanya dah ada bukaan 2 cm and contraction dah kerap cuma tak perasan, kena p hospital terus. 37w1d baby lahir alhamdulillah.

Better follow je every appointment date tu. Makin besar kandungan tu makin banyak yg nk kena monitor. Mcm i ni mmg rasa pergi kk tu tak worth the hassle so i check up swasta

sy dulu mcm ni jgk rasa mls je nk pegi kk bila dh hujung2, last g kk 36w masa follow up 37w xsempat nk g kk tau2 ketuban dh pecah kt rumah terus pegi spital dah 😅

Awk ad masalah ap2 ke. Lg nk due mmg seminggu sekali kn. Checkup swasta je sis. Malam pun blh pegi. Dh sarat sy dh malas tggu lama2 kk.

3mo ago

kalau gi cek swasta gi klinik je ke atau pegi hosp swasta book appointment.. klinik swasta bole buat check up ye?